Veelgestelde vragen over het Winterpleinfestijn

Wanneer vindt Winterpleinfestijn plaats?

Het Winterpleinfestijn vindt plaats van zaterdag 14 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020.

Waar wordt het Winterpleinfestijn georganiseerd?

Het Winterpleinfestijn wordt georganiseerd bij het Boerenbondsmuseum in Gemert.

Wat zijn de openingstijden?

De ijsbaan is bijna elke dag open. Zie het programma voor actuele openingstijden.

Is het mogelijk om te reserveren?

Het is niet mogelijk om een bezoek aan de schaatsbaan te reserveren. Er zijn wel arrangementen voor groepen die gereserveerd kunnen worden. Ga voor meer informatie daarover naar de pagina arrangementen.  

Wat zijn de prijzen?

Ga voor meer informatie naar de pagina prijzen.

Welke schaatsen zijn toegestaan?

Bij Winterpleinfestijn zijn alleen kunstschaatsen toegestaan.

Kan ik schaatsen huren?

Ja, dat is zeker mogelijk. Ga voor meer informatie naar de pagina prijzen.

Is groepskorting mogelijk?

Voor groepen vanaf 25 personen kan hiernaar worden geïnformeerd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Het Boerenbondsmuseum beschikt over voldoende parkeerplaatsen waar u gratis uw auto kunt parkeren.

Kunnen entreekaartjes online worden gekocht?

Nee, dat is niet mogelijk. Kaartjes en passe-partouts zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Boerenbondsmuseum. Vanaf 14 november 2019 kun je passe-partouts ook kopen bij de VVV Gemert-Bakel. Voor een passe-partout moet je een pasfoto meenemen.

Hoe staat het met de veiligheid in het museum?

Veiligheid staat bij het Boerenbondsmuseum hoog in het vaandel. Maar, houdt er rekening mee dat wij een museum zijn waar gewerkt wordt op een manier zoals dat rond 1900 gebruikelijk was. Ook met gereedschappen en machines uit die tijd. We vinden het belangrijk dat beleven, voelen en ruiken belangrijk is bij het ervaren van oude gebruiken. We kiezen ervoor om op verantwoorde wijze alles voor onze bezoekers toegankelijk te houden. Dus geen onnodige hekken of glazen scheidingswanden. We vragen u daarom wel, onze collectie te respecteren en er niet met uw handen aan te komen als dat vermeld is. Komt u met kinderen? Dan rekenen we erop, dat u als ouders, opa of oma of begeleiders een oogje in het zeil houdt. Tijdens de speciale activiteiten voor kinderen begeleiden ervaren ambachtslieden of gidsen uw kinderen.

Wat gebeurt er met foto's die van mij worden gemaakt tijdens het Winterpleinfestijn?

Het kan zijn dat u of (een van) uw kinderen in het Boerenbondsmuseum of tijdens het Winterpleinfestijn gefotografeerd wordt. Deze foto's gebruiken we alleen voor onze eigen website, instagram-account, facebook-account of perspublicaties. Wij maken alleen foto's van activiteiten, niet specifiek van personen. Wilt u niet dat de foto gepubliceerd wordt, geeft dat dan aan bij de beheerder van het museum, een van de bestuursleden van het Winterpleinfestijn of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heeft u zelf een leuke foto gemaakt die we voor promotie kunnen gebruiken of wilt u uw trouwfoto graag op onze website presenteren, mail de foto dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik ben een voorwerp kwijt 

Bel (0492) 36 64 44 of mail met het Winterpleinfestijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ik heb een voorwerp gevonden

Door de bezoekers in het museum gevonden voorwerpen kunnen worden afgegeven bij de kassa/informatiebalie of aan de bar in de grote zaal van het museum.

Overige vragen

Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..